Reflexologie

Reflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren geleden door de Egyptenaren en Indianen werd toegepast.

Reflexzonetherapie gaat uit van het principe dat op handen en voeten gebieden (reflexzones) liggen die corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam.

Blokkades in het lichaam kunnen door deze zones te masseren opgeheven worden, zodat het lichaam weer in balans kan komen. Door deze behandeling wordt het zelf genezende vermogen van het lichaam geactiveerd.

Een behandeling van voetreflexmassage zorgt voor:

- Ontspanning en een relaxed gevoel
- Betere doorbloeding van het lichaam
- Verlichting van stress en spanning
- Opheffen van blokkades in het zenuwstelsel
- Stimulering van de eigen geneeskracht
- Het voorkomen van ziektes

Voetreflexologie kan tevens helpen bij spijsverteringproblemen, menstruatieklachten, hormonale storingen, verhoogde bloeddruk, algemene nek-,schouder- en rugklachten.
Reflexologie is tevens een holistische behandelwijze die zorgt voor diepe ontspanning van lichaam, ziel en geest. Dus ook bij innerlijke onrust, angsten, stress, slaappproblemen is voetreflexologie zeker heilzaam.  

Massages (enkel voor vrouwen)

Het regelmatig ondergaan van een goede massage kan ertoe bijdragen dat je lichaam gezonder wordt en langer gezond blijft. Massages bieden een heleboel voordelen voor je lichamelijke- en geestelijke gezondheid.

Door je spieren te laten masseren zorg je ervoor dat er een goede bloedcirculatie ontstaat. Wanneer je bloed goed door je lichaam kan stromen, worden afvalstoffen sneller afgevoerd en kan je lichaam zich sneller herstellen. Na een lichamelijke inspanning heb je immers melkzuur in je spieren ontwikkeld waardoor je je erg vermoeid voelt. Door middel van een massage zal echter de zogenaamde recuperatie worden versneld zodat je je eerder weer fit voelt. Om die reden worden bijvoorbeeld topsporters relatief snel na een fysieke inspanning gemasseerd. Hun vermoeide spieren kunnen dan immers sneller herstellen van de geleverde prestatie en zijn de sporter op hun beurt sneller weer in staat om nieuwe lichamelijke inspanningen te leveren.

Op het moment dat afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd, kan je lichaam ook nieuwe voedingsstoffen opnemen. Op die manier zal er geen tijd verloren gaan met de verwerking van deze afvalstoffen, maar kan je lichaam snel nieuwe energie opnemen. Als gevolg hiervan zal je immuunsysteem sterker worden. Dit effect dient in het bijzonder op een langere termijn worden bekeken: een goede immuniteit bouw je immers op door middel van een zekere regelmaat in je leven. Een geregelde massage kan hier, net zoals gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging, deel van uit maken.

Een massage van je lichaam zal je rustiger en kalmer maken, met als gevolg dat je hart eveneens rustiger zal worden. Vaak zal echter niet alleen je lichaam, maar zeker ook je geest, tot rust komen door een massage van slechts een paar minuten. Je verricht dan immers geen fysieke of mentale inspanningen waardoor je hart ook minder bloed hoeft te pompen. Je bloeddruk zal op die manier dan ook lager worden wat als een groot voordeel kan worden beschouwd voor iemand met hypertensie. Maar ook voor mensen die last hebben van nervositeit zal een massage zeker positieve effecten hebben. 

Energetische massages
Verschillende massagetechnieken worden uitgevoerd. Deze massage zorgte ervoor dat je je energetisch herboren voelt en als herboren buiten gaat. De massageolie wordt volledig aangepast aan de persoon zelf. 

Voedingscoach

Ik kijk samen met jou wat een geschikt voedingspatroon is. Het is de bedoeling zoveel mogelijk energie uit je voeding haal. Het voedingsadvies is wel volledig op maat op de persoon zelf.

Wil je graag vermageren ?
Hierbij wordt een gepast voedingsadvies gegeven met de juiste motivatie.
Er wordt gekeken hoe je je voedingspatroon kunt aanpassen om zo je doelstellingen te bereiken en te behouden.

Ik bied voedingsadvies op maat, bekijk je voedingswijze en je doelstellingen.
Daarna evalueren we en kan je evolutie opgevolgd worden.

Het is ook vooral de bedoeling jou een volwaardig en gezond voedingspatroon aan te bieden en doelstellingen te bereiken op lange termijn die zeker je gezondheid niet belasten. Motivatie in blijvende veranderingen van je manier van eten en leven geeft zeker een positieve invloed op je gezondheid:
- Je voelt je opnieuw fit en vitaal.
- De vermoeidheid gaat weg,
- je krijgt een betere concentratie en je voelt je terug goed in je vel.

Een gezond voedingspatroon is heel belangrijk, zeker voor een stijging van je immuniteit, betere vertering, bij overgewicht val je af, meer rust, je voelt je mentaal beter en je krijgt meer rust.
De weg naar blij-gezindheid, je fit en vitaal voelen en ’s morgens met het juiste been uit bed stappen is de weg die men bereikt via een gezonde voeding . 

Adres
Voetreflexologie Gent
Galglaan 107
9000 Gent
Oost-Vlaanderen


Contact
Alberta Callebaut
info@voetreflexologie-gent.be
0477/28 67 69

Deel deze pagina!

Create a website - Read more